joi, 2 iulie 2009

Intra Romania in incetare de plati?

Guvernul se imprumuta in draci de la banci utilizant un mecanism pervers prin care acopera deficitul cu banii luati pentru investitii si protectia monedei nationale. Salariile si sporurile marilor bugetari au ramas la fel chiar daca propaganda a anuntat ca se vor reduce si taia. Intradeva s-au redus si taiat sporurile functionarilor de rand. In armata, la gradel inferioare au fost taiate sporurile. Nu si la interne insa. Pensiile de lux au ramas bine mersi, chiar au fost indexate.

Mai nou nu au fost virate alocatiile bugetare. bani prevazuti in buget. Sunt cazuri in care alocatiile au reprezentat pana in 50 la suta din banii prevazuti (scoli, spitale, universitati). Nici macar nu ajung pentru salarii. Majoritatea institutiilor au consumat fondurile proprii... care nu ajung mai mult de 2-3 luni in cele mai fericite cazuri.

Banii pentru lucrarile executate nu au fost livrati decat la firmele aservite politic. Restul sunt in incetare de plati.

Se continua risipa de bani pe proiecte gen scene de lemn de sute de mii de euro sau alocatii catre constructia de biserici noi, pe cand la cele de patrimoniu, care aduc turistii in tara au incetat lucrariile.

Banii pentru cercetare ai CNCSIS au fost redirectionati, sute de proiecte incepute anul trecut sunt pe moarte... blocaj. Nici o licitatie pentru noi proiecte anul acesta.

Primariile mici au probleme majore de plata a salariilor, ce sa mai vorbim de utilitati.

Legea de atribuire a licitatiilor a fost modificata astfel incat ministerele atribuie contracte de sute de mii de eure fara licitatie firmelor aservite, calitate redusa, programe nefunctionale, imbogatirea clasei politice. Pe scurt, ciolan, furt national.

Directorii de deconcentrate favorizeaza prietenii politici din mediul privat si se pun cu controalele pe cei fara relatii>>>> CONCURENTA neloiala in cele din urma...
Asta e Romania, un imens cadavru din care se fura pe capete.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu