miercuri, 31 iulie 2013

Supa crema de gulie

Ingrediente:
- 3 gulii (Sursa excelenta de vitamina C si Potasiu. Vitaminele A, E, B, calciu, magneziu, zinc, fier. Bogată în fibre)
- 1 telina mica (Pe lângă un conţinut mediu de apă - 83%, se găsesc în rădăcini: zaharuri -5%, proteine, o mare bogăţie de săruri minerale (potasiu, sodiu, calciu, magneziu, fier, iod, etc), vitamine -A, B1, B2, C, precum şi un ulei eteric)
- 1-2 cartofi potriviti
- 3 litri apa
- crutoane din comert sau 3 felii de paine si 2 linguri ulei de masline/floarea soarelui
- sare
- frunze de patrunjel sau frunze de gulie pentru ornat
- crutoane de paine/paine prajita bucati
- 1, 2 catei de usturoi

 Se curata legumele de coaja. Se elimina partea mai lemnoasa a guliilor. Frunzele se pastreaza pentru ornat


 se spala, se taie cubulete. 


 se pun la fiert in apa clocotita si se lasa pana se fierb bine. Dupa fierbere se strecoara si se pastreaza zeama. Se lasa putin la racit.

 Legumele sunt pasate cu blenderul intr-un vas de plastic mai inalt (sa nu stropiti). Se pune din zeama pana considerati ca este potrivita (mai cremoasa sau mai apoasa).Se pune usturoiul pisat. Gustati si verificati daca este destul de sarata. Se serveste in farfurie ornata cu patrunjel uscat sau proaspat sau cu frunzele guliei (daca sunt proaspete). In comert (eu am gasit la Lidl) se gasesc crutoane rotunde sau se pot taia bucati cateva felii de paine si se pun in tigaie cu putin ulei de masline.



Supa e delicioasa si bogata in minerale si vitamine ca si in fibre. Sofia a cerut supliment. Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu