luni, 25 mai 2009

Family weekend - Albota, Beautiful Romania

Neasteptat de frumos weekendul acesta. Luati pe sus de nasi, ieri la amiaza am aterizat la Pastravaria-Pensiune de la Albota. Accesul facil dinspre Sibiu pe drumul modernizat. Din Arpasul de Jos se face dreapta, catre Arpasul de Sus, de unde mai avem inca 4Km. Drumul de tara din Arpasul de Sus este foarte bine intretinut pana la pensiune. Chiar daca semnalizarea a fost impecabila era sa ajungem in judetul Brasov :)
Privelistea catre Rezervatia Naturala Arpasel este de poveste Spatiul pastravariei pensiune este mai mult decat generos, iar serviciile sunt mult peste 4 stele. Ideal pentru romantici si familisti. Serviciile sunt integrate, se ofera produse bio din pastravaria proprie si din ferma Poienita. Au cai si ponei pentru calarie, atv-ri pentru rupt gatul si zona de pescuit pentru impatimiti. Locul de joaca pentru copii este foarte bine realizat, aproape de terasa resturantului.
Cu greu gasesti in weekend locuri la terasa. La cazare au 42 de camere cu 108 paturi, in mai multe vile. Se pot cumpara produse bio pentru cei de acasa.
Important este accesul pe Valea Arpaselului (punct rosu) de unde se poate urca pe Muchia Buteanu catre inceputul acesteia (linie albastra- Vf. Netedu, lacul si Vf. Buteanu, Vf. Netedu si de aici catre cresta - Vf. Vanatoarea lui Buteanu) sau la sfarsitul acesteia (zona Saua Netedului). Tot de pe Valea Arpaselului se poate urca pe Muchia Albota (Vf. Furca Albotei, Vf. Varteje, Vf. lui Gavrila) de unde ajungem pe creasta (Vf. Vartopel, Portita Arpasului, Vf. Arpasul Mic, Vf. Buda). Deja pregatesc trasee pentru cortul meu de creasta. I need time only!
Se vede ca patronul este un profesionist.

Vedere din turn catre terasa restaurantului, locul de joaca pentru copii, pastravaria si complexul de vile.
Vedere dinspre locul de joaca-terasa restaurant, catre Valea Arpaselului si catre Pastravarie.
Vedere dinspre Pastravarie, catre vila Albota si terasa restaurant.

Competitia- Cine creste mare sa ajunga pe gratar!
Si premiul cel mare pentru cei mai cuminti baieti > Valea Arpaselului si zona de creasta!

Multam Nasu' !

PS> aceasta nu este publicitate mascata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu