miercuri, 6 mai 2009

modificarea şi completarea Legii nr.188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici a ESUAT...

Ihhhaaaa
au luat teapa cu numirile la deconcentrate, tot sa aranjeze concursuri vor incerca... modificarea legii 188/1999, a functionarilor publici a esuat...

Curtea Constitutionala a Romaniei a dat astazi, 6 mai, un comunicat de presa:

În şedinţa din data de 6 mai 2009 Curtea Constituţională a soluţionat, în cadrul controlului anterior promulgării legii, sesizarea asupra neconstituţionalităţii Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr.188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, formulată de un număr de 81 de deputaţi, în temeiul art.146 lit.a) din Constituţie.

Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a constatat că legea este neconstituţională, sub aspectul încălcării principiului constituţional al bicameralismului Parlamentului României, consacrat de art.61 din Legea fundamentală.

Astfel, între forma adoptată de Camera Deputaţilor (în calitate de Cameră decizională) şi cea adoptată de Senat există deosebiri majore, modificările şi completările adoptate de Camera Deputaţilor dând proiectului de lege o configuraţie deosebită, semnificativ diferită faţă de cea adoptată de Senat, ca primă Cameră sesizată.

Pe de altă parte, prin modul său de redactare, deficitar şi imprecis în privinţa anumitor dispoziţii (cum sunt cele ale art.III), legea nu corespunde exigenţelor de tehnică legislativă, prin aceea că nu satisface cerinţele de accesibilitate şi de previzibilitate specifice normelor juridice.

Întreaga argumentaţie reţinută în motivarea soluţiei pronunţate de Curtea Constituţională va fi prezentată în cuprinsul deciziei, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Preşedintelui României, preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului şi primului-ministru.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu