miercuri, 10 iunie 2009

directia de cultura

Citesc un articol in Tribuna despre instalarea domnului Stetiu in functia de director coordonator la Directia de Cultura. Sunt multi care comenteaza ca domnul MS nu are calificarea necesara fiind specializat in inginerie si stomatologie.
Sunt bucuros să preiau conducerea acestei Direcţii şi sunt bucuros că am fost susţinut de colegii din partid. A fost un concurs în interiorul partidului pentru a desemna candidatul, iar apoi am participat la concursul organizat de Ministerul Culturii. Dorinţa mea este aceea de a aduce Sibiul pe Lista Patrimoniului UNESCO. Ar fi un mare câştig pentru comunitatea noastră, iar pentru asta dosarul trebuie să fie "beton", ca să folosesc un termen utilizat azi, a declarat Mircea Şteţiu.
Frumos discurs. Ceea ce este strigator la cer este modalitatea de intrare la concurs, o evaluare preliminara a dosarelor. Si mai interesant este faptul ca au "trecut" de aceasta evaluare doar cei nominalizati de partidele de la putere. Ciudata premonitie?
Este posibil sa fie si oameni buni... dar majoritatea care ajung in functii nu sunt prea potriviti. O declara insusi ministrul culturii, dl. Paleologu, vedeti materialul video aici. Ca sa va amuzati si sa aflati mai multe de aranjamentele cu iz politic puteti citii pe portalul Romania Curata in articolul PCR revine in forta in fruntea culturii.
Din experienta, relativ mica pe care o am... va pot spune ca la precedentul examen totul a fost aranjat tot la nivel de partid. Din pacate domnul Nanu a fost prins la copiat si in fata evidentelor comisia a anulat lucrarea. Au lasat 6 luni sa treaca... Apropo, domnul Nanu tot la partid este, a fost "sanctionat" de partid si nu a mai candidat, a pierdut nominalizarile pentru Secretariatul Guvernului sau la Ministerul Culturii, dar este pastrat pe plan local, desi toti stiu ca a copiat. Raspunsul la asa zisa contestatie nu a mai venit... pentru ca nu a fost depusa. E si normal, contestatiile au fost rezolvate in 24 de ore. Si domnul Nanu este angajat la directia de cultura Sibiu. Pariu ca va avea parte de o avansare.
Dar sa ii acordam omului -MS- creditul necesar, sa speram ca va putea sa zica NU rechinilor imobiliari sau sa refuze diferite favoruri cerute de apropiati politici.
Macar dansul este profesor universitar. Si din punctul acesta de vedere toate respectele noastre. Si asta fara nici un mishto.
Credeti-ma, sunt primul care o sa afle daca au inceput vanatoarea de vrajitoare si o sa va anunt. Sa speram la o mai mare transparenta in activitatea directiei. Vor obtine rezultate prin implicarea tuturor celor care sunt capabili. Din nefericire la Sibiu apartenentele politice sau interesele de gashca dicteaza linia unei institutii. Aceasta abordare aplicata culturii duce spre faliment. Principiul atat de drag portocaliilor, preluat de la pretenii roscovani> sa ii f..... pe toti cei care nu sunt cu noi, este atat de greu de abandonat. Sa nu uitam ca pana la urma sunt in slujba cetateanului, adica a noastra si a voastra :). Of, sa ma opresc, nu le place critica, nici macar aia constructiva. Au uitat principiile democratiei, stat bananier cu gorilele care au o singura lege> a junglei.
So, be aware, this time they cheat me, but who knows, tomorrow can be you!
Or more real> today they made you, take care do not be the same tomorrow, too!

Si totusi sunt atat de multi bani in joc. Inimaginabili de multi.


Vom vedea!

4 comentarii:

  1. te/am adaugat in Blog Sibiu Index...lista bloggerilor sibieni

    RăspundețiȘtergere
  2. mda tipul se lauda ca face sibiul de unesco si nu se poate, toti o stim... din cauze de interventie gresita, de ramada, de case care se prabusesc si directia de cultura inchide ochii. Praf in ochii pentru fraeri, VOR FOLOSI POSTUL PENTRU INTERESELE PERSONALE ALE PRIETENILOR POLITICI SI CLIENTELEI...

    RăspundețiȘtergere
  3. http://www.romanialibera.ro/a155671/pcr-revine-in-forta-in-fruntea-culturii.html

    RăspundețiȘtergere