luni, 15 iunie 2009

Prea multi filozofi

Doamna Andronescu, o mare rugaminte la dumneavoastra. Să facem să nu ratam inca un an fara reforma in educatie, pentru ca situatia educatiei in Romania este dramatica din punctul de vedere al calitatii. Nu vreau sa fac nici un fel de discutii polemice, dar am convingerea ca despre papadie si salata orice copil, daca intra pe Google, afla cum e cu papadia si salata. Daca vrea sa stie despre istoria antica, Herodot, intra pe Google. Hai sa revenim pe o programa adecvata, neincarcata si pe cat posibil adaptata economiei romanesti, pentru ca toate semnalele sunt ca nu mai avem mecanici auto, tinichigii pregatiţi in scoli. Nu mai sunt licee de alimentatie, sa facem ospatari, sa facem ce ne trebuie! Ne facem filozofi si aia neincadrabili in campul muncii cu usurintă” a spus Basescu la sedinta de guvern. Asta da, Basescu in campanie electorala. Discursul sau era mai legat pe vremea cand avea consilieri "filozofi", cei care l-au votat. Dar care sunt cei mai dezamagiti de faptele marinarului. Daca vrea sa stie despre istoria antica, Herodot, intra pe Google este, logica, perfect adevarat. Dar interpretarea informatiei din diferite surse este deosebit de grea. Daca cauti nazi ai sansa sa intrii pe site-uri ale organizatiilor neonaziste, specializate in formarea copiilor pentru o societate totalitara. Avem un deficit de profesori pe stiintele umaniste, sunt pline scolile tarii de suplinitori. Cat despre tinichigii auto, invatamantul profesional este bine cladit in romania, dar numarul celor care pleaca dincolo este foarte mare. Sunt mai bine platiti in afara Romaniei... Deficit de medici nu avem? Avem stimate marinar. Si totusi nu se inghesuie nimeni la facultatile de medicina.. sau in cabinete... dupa ce termina. Sau cand pleaca dupa 5-6 ani, scarbiti de sistem.
Discursul basescului este ipocrit. Au subfinantat sistemul de invatamant de peste 30 de ani. Salarii, baza materiala, formari... Coruptia generalizata din Roamania a afectat crunt sistemul subfinantat iar presiunile oamenilor cu relatii si bani, a politizarii excesive a Inspectoratelor scolare, a facut ca examenele din sistem sa fie ... asa, de forma, pentru majoritatea celor cu pile. Subfinantarea a dus la explozia sistemului meditatiilor, sustinuta si de programe scolare incarcate. Predarea concentrata pe 1-2 elevi de elita... sustinuti de banii parintilor pentru meditatii si de profesorii care ii vedeau ca singura sansa de a iesi in fata. De predarea axata pe prelegeri, pe evaluarile cadrelor didactice bazate pe rata de promovabilitate. Doar nu eram nebuni sa ii picam pe toti la bac si mai apoi sa fim sanctionati pentru rezultate proaste. Presiune mult prea mare pentru dascalii din sistem care ... s-au adaptat.
Ati plantat prost... culegiti roadele acuma.
Am fost in sistem si am plecat scarbit, am avut colegi care au incercat sa ramana, as faca ceva, sunt toti plecati dincolo unde stau pe salarii onorabile si nu participa la concursuri masluite. Aici au stat in camine mizere, munceau la meditatii tot timpul liber sa isi poata plati chiriile. si sa aiba ce pune pe masa. Asta cand nu erau niste fericiti, sa stea la mama. dar ce sa povestim de nefericitii care nu erau profesori de romana, engleza si franceza si care ioc meditatii de peste 10 ani.
Promovarea incompetentei duce la faliment social si moral dar si la imbogatirea smecherilor, a profitorilor care ciugulesc acest cadavru... care se numeste Romania.
Sistemul functioneaza domnule presedinte, dar inca este subfinantat> scolile de mecanici auto au aparatura de dinainte de 1989. Nu prea stiu ce sunt acelea freze CNC sau sisteme informatizate de control. Firmele mari care au nevoie de sudori in argon sau frezori pe freze comuterizate si care sunt interesate in a sprijinii noi specializari in liceele noastre se lovesc de birocratia excesiva si de noianul de aprobari, de dorinta unora din sistem care simt nevoia sa se aleaga si ei cu ceva, de incompetenta celor de la inspectorate si de opacitatea ministerului. Asa ca ii formeaza la locul de munca daca au mare noroc.... In alte locuri privatizarea hotelurilor si a fabricilor catre smecherii si politicieni a dus la lipsa investitiilor si la formari pe hartie, iar coruptia si traficul cu bilete de odihna pentru pensionari si sindicate a facut ca hotelurile noastre sa aiba un minim de servicii si un maxim de abonamente la bugetul de stat. De aici lipsa investitiilor in bazele de agrement sau in dorinta de a avea personal bine calificat. la dolce vita.

Ciudata aceasta ridicare a dumneavoastra chiar inaintea alegerilor. In ceea ce priveste modul de expunere, devide et impera, frumos. Limbaj de mahala si de smecher de romania, e plin de ei mai nou... Cei mai buni au plecat sau au fost eliminati de sistemul ticalosit, daca imi permiteti sa va amintesc cuvantul pe care l-ati agitat in 2004. E ciudat cum sunteti acuma, contopit cu sistemul asa zis ticalosit care este perfect
Tara arde si marinarii se piaptana. sau se infrupta din ciolan.
sa fiti sanatos!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu