luni, 15 iunie 2009

Expozitie - Scrierea ca experiment euristic -Palatul Brukenthal, Cabinetul de Cartografie

Program de vizitare: 11 Iunie – 1 Septembrie, 2009


Rezultat al colaborarii dintre Muzeul National Brukenthal si Liceul de Arta din Sibiu, în cadrul programului de pedagogie muzeala desfasurat în anul scolar 2008-2009, proiectul s-a bucurat de participarea claselor a XI-a si a XII-a, Sectia Grafica, coordonator Anca Ioana Serfözö.
Demersul expozitional urmareste o euristica personala având drept tinta scrierea de-a lungul istoriei, de la functia de baza a pastrarii si transmiterii informatiei la formele îmbogatite artistic si la simbol.
Codificând din cele mai vechi timpuri comunicarea în desene cu caracter pictural, apoi în semne conventionale, scrierea trecutului ofera astazi o generoasa tematica descriptiva, formele sale suprapunându-se, intercalându-se, alaturându-se în construirea imaginii.
In realizarea compozitiilor, elevii au folosit cunostintele teoretice din domeniul Istoriei Scrierii si abilitatile tehnice curente ale specificului tiparului traditional, folosind trei tehnici de imprimare în serie si unicat: monotipie, colografie si ac rece pe suport de hârtie, hârtie antichizata si hârtie manuala.

Mai multe pe http://www.brukenthalmuseum.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu