Firma S.C. Sarmis Impex S.R.L. a fost desemnată câştigătoarea contractului pentru repararea şi întreţinerea fântânilor. Aceasta va avea în întreţinere următoarele obiective: fântâna din Parcul Tineretului, fântâna din sensul giratoriu de pe Mihai Viteazu, fântânile din parcurile Sub Arini, Terezian şi Astra, fântâna din faţa Cercului Militar, cea de pe bulevardul C. Coposu, Dealului şi N. Bălcescu, precum şi cele situate în Piaţa Mare şi Piaţa Schiller. De asemenea, în obiectul contractului intră şi întreţinerea şi repararea cişmelelor publice.Valoarea contractului este de 24.000 de euro, plus TVA, şi se încheie la sfârşitul anului 2009. Acesta este anuntul de pe site-ul primariei Sibiu.
De curios, am trecut prin centru sa vad fantana din fata sediului Romtelecom, langa Billa. Fantana are 2 ani doar, dar arata de parca ar fi facut doua razboaie. Piatra alb-albuie de Vistea nu era cea ma potrivita, apa a reusit in 2 ani sa modifice radical culoarea... Elemente ale decorative sunt afectate de cei doi ani si in special de barbarii care si-au incercat puterea prostiei. O piesa simpatica care are nevoie de reparatii mari.Se observa lipsa unui ornament de colt. Au tras derbedeii din greu sa il rupa.
Fantana va avea un bazin in forma hexagonala cu o inaltime de aproximativ 20 de centimetri fata de cota trotuarului si un element arhitectural central. Bazinul de colectare este confectionat din piatra si decorat cu basoreliefuri. Piesa din centrul bazinului are o inaltime de aproximativ 260 de centimetri de la nivelul trotuarului, reprezentand un fus decorat cu frunze de acant. Pe piesa centrala vor fi atasate doua talgere confectionate dintr-o singura bucata de piatra, decorate manual cu motive florale.
Proiectul fantanii a fost realizat de arhitectul Vladimir Grigorov iar lucrarea propriu-zisa de sculptare a elementelor din piatra a fost realizata de o echipa condusa de sculptorii Nicolae Buzduga si Nicu Herisanu.
Costurile de realizare a acestei fantani arteziene au fost de aproximativ 200.000 de lei, acestea incluzand costurile de manopera pentru sculptura, costul de achizitionare a pietrei din care a fost modelata, realizarea instalatiei electrice care va actiona mecanismul fantanii si lucrarile de fundare si amplasare a acestei fantani in teren. Pacat de ea, nici macar monumentele centrale nu sunt protejate adecvat de barbaria unora din concitadinii nostrii.
Mda, trebuie sa dau dreptate Primariei Sibiu, este nevoie de reparatii. Legenda mesterului Manole este adanc ancorata in realitatea noastra de zi cu zi. Din pacate, greselile se platesc tot de catre noi... sibienii, adica ceilalti sibieni, cei onesti care platesc impozite...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu